Kategorier

9.4/10 baserat på 1148 omdömen

Gör ditt eget mumiekakfat

Posted On: Oct 1, 2016

Categories: Pysseltips

Hur ofta får man inte över några tallrik, muggar och servetter efter kalaset eller festens slut? Väldigt ofta. Detta problem har vi tagit fram ett par lösningar på, i och med att det snart är halloween har vi applicerat en av lösningarna på temat Halloween. I detta inlägg kommer vi att  ge er ett pysseltips med det kvarstående produkterna från kalaset, pysslet kommer i slutändan att resultera i ett eget kakfat. 

För att kunna genomföra detta halloween-pyssel behöver du:

En papptallrik i storleken:28 cm
Två papptallrikar i storleken: 22,8 cm
En pappmugg
Två stycken rullögon
En bit vit kräppgirlang
Hobbylim
sax


När du har plockat fram dessa pysselredskap är det dags att kavla upp ärmarna och sätta igång. Som jag nämnde ovan har vi valt att genomföra detta pyssel med temat Halloween i och med att vi närmar oss den läskiga och spökliga tiden på året.

Steg 1: Börja med att linda pappmuggen med en bit av den vita kräppgirlangen. För att få till den bästa mumielooken ska man inte vara för noggrann, linda kräppen gärna lite slarvigt. När du är nöjd med utseendet på din mumie fäster du ändarna av kräppgirlangen på insidan av muggen med hobbylim.

                           

Steg 2: Efter att kräppen är fäst och vi kan börja se en mumie är det dags för ögonen att komma på plats. Dessa ögon får du placera vart du själv känner för, muggens öppning kommer när det är dags att montera ihop kakfatet att vara nedåt, utifrån den informationen får du använda din kreativa sida och placera ögonen där du själv känner att dem passar. Placera dem på muggen med hjälp av hobbylim.

Steg 3: Nu när vi har skapat en mumie, vi har tre tallrikar och i detta fall i två olika storlekar, är det dags att montera ihop detta halloweenkakfat. Ta fram de tre tallrikarna nära dig, tillsammans med muggen och hobbylimmet. Lägg en av de mindre papptallrikarna upp och ner och fäst den stora ovanpå med hobbylim. Den mindre talliken funkar som bas och fot för fatet. Limma sedan på mumiemuggen och den sista mindre talriken ovanpå muggen. 

                 

Steg 4: Låt kakfatet torka.

 Voilá! Nu är ditt läskiga halloweenkakfat färdigt och redo att fyllas med godsaker och bakverk du sedan kan bjuda på under halloween.

 

 
All lycka till!... Och glöm inte bort att vara kreativ.

 Önskar ni tips till något speciellt tema är ni mer än välkomna att maila vår kundtjänst, blogg@partytajm.se så hjälper vi er gärna. 

 

Leave a comment