Här kommer vi att ge tips på konfirmationspresent till en kille och på hur du firar konfirmation på ett sätt som gör det till en meningsfull och minnesvärd högtid. För många är konfirmationen en slags kulmen på en period präglad av en djupdykning i de existentiella frågorna. En bra konfirmationspresent till en kille kan spegla det på något sätt, men det kan också vara något mer lättsamt som passar konfirmandens intressen.

Konfirmationspresent kille tips

Konfirmation firas ofta när barnen är omkring 15 år. De är alltså med ena foten i vuxenlivet, och det är något som kan spegla vilka presenter man ger. Förr i tiden markerade konfirmationen övergången till vuxenlivet. Även om det idag är ganska fritt vad man ger bort i konfirmationspresent finns det en del traditionella gåvor som alltid går hem och som hjälper till att göra konfirmationen till en speciell dag. Leksaker är inte längre så aktuellt men nytto- och bruksföremål av lite finare snitt kan vara en utmärkt konfirmationspresent till en kille. Smycken i silver, en snygg sedelklämma eller kanske en slipshållare och manschettknappar är andra exempel på klassiska konfirmationspresenter till en kille.

Vad ger man en kille i konfirmationspresent?

I vårt utbud av konfirmationspresenter till killar hittar du flera fina presenter som passar pojkar i 15-årsåldern. Utgå från den han är när du väljer. Vad har han för intressen och stil? Om du är osäker så hjälper vi dig gärna i ditt val.

Tänk på helhetsupplevelsen

Glöm inte att slå in en konfirmationspresent till en kille på ett trevligt sätt. Hos oss på Partytajm hittar du allt från snygga band till praktiska presentboxar. Har du tänkt ge bort pengar så har vi vackra kuvert och passande kort för ändamålet. Det är betydligt mer elegant än att bara swisha pengar. Skriver du något fint och personligt kan kortet sparas som ett minne.

Hur firar man konfirmation?

Det är ganska vanligt att man firar konfirmation i anslutning till konfirmationsgudstjänsten. Det brukar vara en lugn och lite uppklädd tillställning. Konfirmationen sker ofta på sommaren, om vädret tillåter går det alltså att vara utomhus. Det brukar handla om en lättare buffé och öppet hus på eftermiddagen snarare än om en middag vid dukat bord på kvällen eller en fest med dans. Det kan också hända att kyrkan anordnar en gemensam lunch. Formatet för en konfirmationsmottagning är dock inte fixerat, du gör som det passar er bäst! 

Utöver konfirmationspresent till en kille hittar du allt du behöver till mottagningen här. Välj dekorationer att pryda platsen med, eller bara engångsprodukter för dukningen med konfirmationstema.

Visar 1-3 av 3 objekt