Traditionen med att dela ut, eller gömma påskägg har funnits länge. Varje påsk fyller vi dem små påskäggen med läckert påskgodis för att barnen ska kunna leta efter dessa i tron om att påskharen varit på sitt årliga besök. Denna tradition är alltid lika uppskattad och ett måste för många barn. Letandet efter dem färgglada påskäggen och mystiken kring påskharen håller barnen extra sysselsatta. Göm dem godisfyllda äggen i trädgården eller låt dem leta inomhus vid dåligt väder. 

Tomma påskägg

Tomma påskägg finns i flera olika designer och färger, allt från klassiska påskäggsdesigner inspirerat av Beatrix Potter till påskägg med Bamsetema. Ett stort urval av olika sorters stilar ger dig möjligheten att gå all in på vintagetemat eller testa något modernt. Varför inte blanda?

Målade påskägg till barnens påskäggsjakt

Barnens mest efterlängtade del av påsken är självklart påskägg och dess innehåll. Upplevelsen av att leta efter påskharens påskägg kan efterliknas med känslan när jultomten kommer med julklappar till barn men nu krävs det mer ansträngning. Vad kan man då fylla påskäggen med? Påskgodis är det mest traditionella alternativet men det har blivit allt vanligare att byta ut sötsakerna mot annat. Förutom ätbara saker kan du fylla barnens påskägg med någon rolig småpryl. Förslagsvis är pyssel populärt i form av klistermärken och pärlor eller varför inte ge bort en biobiljett? 

Traditionen med att påskharen gömmer påskägg

Hur gammal är då seden i Sverige med att fylla tomma påskägg med godis? Det sägs att traditionen med att gömma äggen har funnits i Sverige sedan mitten av 1800-talet men troligtvis har det funnits ännu längre. Enligt tradition ska barnen leta efter påskägg på påskafton men det brukar oftast variera hur olika familjer gör. Traditionen att påskharen kommer är ursprungligen taget från Tyskland. Från början handlade det om vanliga målade ägg men har sedan länge varit ersatt av de godisfyllda äggen av papp. 

Chokladhjärtan Chokladhjärtan
  • −15%
  • −15%

Chokladhjärtan

Mjölkchoklad (kako 28% minimum. Ingredienser: socker, helmjölkspulver (16,5%) kakaomassa, kakaosmör, vasslepulver, emulgeringsmedel: E322,...

24,65 kr 29,00 kr

Poppande Godis

Ingredienser: glukossirap, socker, syror (citronsyra, äppelsyra), koldioxid, aromämnen emulgeringsmedel (magnesiumsalter av fettsyror), färgämnen...

5,00 kr
Plockepinn
  • −50%
  • −50%

Plockepinn

Förutom spel för barn har vi allt som behövs för olika kalas. Allt från Pippi kalas till Babblarna kalas

14,50 kr 29,00 kr
Visar 1-100 av 235 objekt