Kalas

En av årets höjdpunkter för ett barn brukar vara den egna födelsedagen och ens kalas. Många barn vill ha ett temakalas, och det blir roligast om de får vara med och bestämma tema. Ni kan tillsammans titta igenom våra kalasteman för att vara säkra på att välja något som ditt barn gillar och som det är lätt att planera kring. I vårt utbud hittar ni allt som behövs för att duka och dekorera ert kalas i samklang med det valda temat. Vi vill hjälpa er att skapa ett minnesvärt kalas som uppskattas av alla inbjudna, samtidigt som det är enkelt att förbereda utan att ta allt för mycket tid.

Välj ett kalastema

Ett tema ger kalaset en kul tvist och födelsebarnet bör naturligtvis själv komma med sitt önskemål om vilket kalastema hon eller han önskar sig. Det kan visserligen krävas lite mer av dig som arrangerar kalaset, men det kan också bli desto roligare. Extra härligt kan det naturligtvis bli om barnen också klär ut sig efter det bestämda kalastemat. Tänk i så fall på att informera om detta i god tid, så att alla barn hinner ordna sina kläder till kalaset. Sedan är det alltid kul med roliga partyhattar oavsett kalastema. 

Alla teman som barn är bekanta med kan passa när det är dags att ordna ett kalas. Fråga vilka filmer, serier och figurer som är populära bland vännerna just nu så får du många uppslag att välja mellan. Troligtvis vet du redan om ditt barn är mest intresserad av dinosaurier, superhjältar eller enhörningar, men det kan vara bra att välja ett tema som är enkelt för alla inbjudna att ta till sig. Om du vill att gästerna ska klä ut sig bör det vara ett kalastema som inte är alltför snävt så att det är lätt att köpa eller göra sina egna maskeradkläder. Tänk på att meddela temat i god tid så att alla hinner förbereda sin maskeradkostym. Kalas med djurtema och kalas med rymdtema är bra exempel på tacksamma teman.

Även om du inte har anordnat en maskerad är det roligt om alla gäster kan få känna att de är med om något speciellt. Du kanske kan ge var och en en rolig pappershatt, en enkel ansiktsmålning eller en liten “tatuering” i form av en gnuggis när de kommer till kalaset. Något som gör deltagarna till en del av kalastemat.

Låt födelsedagsbarnets intressen styra temat

Även om ett kalas inte är en uttalad maskerad är det en kul twist om dess huvudperson har en utstyrsel som stämmer överens med temat. Om du vill överraska födelsedagsbarnet är det roligt om kalastemat hänger ihop med en födelsedagspresent som barnet redan fått. Kanske ett kalas med hästtema för ett födelsedagsbarn som just börja rida? Eller ett kalas med undervattenstema om födelsedagsbarnet fått ett akvarium i present. Ett annat alternativ är att helt enkelt ha “ett helt vanligt kalas” där gästerna inte behöver tänka på klädsel men att dekor och dukning kan reflektera ett tema. Vi har produktserier som sommarkalas, discokalas och färgskimmerkalas. Med andra ord inget tema som kräver utklädnad eller specifika lekar, men som visar att ni planerat för en fin stund för alla gäster.

Prisvärt barnkalas

För att det ska passa alla familjers ekonomi, bör det heller inte vara alltför avancerat kalas eller svårt att få tag på. Hos Partytajm hittar du det mesta och rekommendera gärna föräldrarna om hur lätt det är att få tag i kostym hos oss. Kanske väljer du att ordna ett piratkalas eller enhörningskalas, bara två av alla våra många, olika kalasteman för barn. Ett piratkalas är ett äventyrsfyllt tema som brukar vara mycket uppskattat hos barnen. Dessutom sätter det enkelt igång fantasin hos föräldrarna som arrangerar kalaset. Hos oss hittar du pynt och detaljer som sätter rätt touch på sjörövarpartyt. Skattkistor, skepp och uppblåsbara svärd är bara ett måste.

Baka till kalas

Vi har även dekorationer till tårtor samt bakverktyg och muffinsformar som hjälper till att bjuda gästerna på piratinspirerade godsaker eller andra passande tårttillbehör för olika kalas för barn. För utklädningen finns här den klassiska sjörövarrocken och pirathatten samt färdiga pirat-kit som innehåller det mesta som en äkta pirat behöver.

Dekorera tårtan

Att blåsa ut ljusen på tårtan är själva höjdpunkten på de flesta kalas. Vi har bakverktyg som hjälper dig att åstadkomma snygga bakverk som anspelar på festens tema samt klockrena dekorationer som bli pricken över i:et på dina söta kreationer. En födelsedagstårta brukar man ofta vilja föreviga med foton eller videoklipp så det är helt klart lönt att lägga ner lite extra energi på dekorationen. Även cupcakes och andra godsaker kan fixas till så att de bidrar till stämningen på ditt kalas samtidigt som de såklart smakar gott, det är ju det allra viktigaste.

Servering och dekoration går hand i hand

Produkter du använder till din kalasdukning är inte bara väldigt praktiska utan de fungerar samtidigt som kalasdekorationer. Vi har dessutom många dekorationer som är så pass vackra och välgjorda att vi tror att du kommer att vilja spara dem efter festen. Kalasgrejer behöver inte vara slit och släng utan mycket av det vi säljer är gjort för att kunna användas om och om igen. Om det är ett barnkalas behöver du inte planera din kalasdukning lika noga som om bjudit in vuxna. Att ha tallrikar, muggar och servetter som har tryck inspirerat av temat på ditt kalas är redan det en stor grej som visar på att du haft höga ambitioner med tillställningen!

Exakt vilka kalasdekorationer vi har beror på vilket tema du väljer. Tårtdekorationer, godispåsar girlanger och folieballonger är bara några exempel på roliga kalasprylar som finns i olika färger och med olika tryck. Om du vill göra det extra enkelt för dig kan du välja något av våra färdiga kalaspaket med matchande saker. Anpassa beställningen utifrån hur många du tänkt bjuda.

Överraskning i kalaspåsarna

Naturligtvis bör även gästerna på kalaset bjudas på en gnuggis vid ankomst för att få en riktig sjörövartatuering. En piratfest kräver också sin skattjakt. Ta hjälp av vår skattkarta för att rita ut ledtrådarna. Vid skattjaktens slut hittar barnen sina godispåsar som finns i mängder av olika motiv och passar till olika barnkalastema. Lägg gärna till en generös hög av våra gulddekorerade chokladmynt vid fyndplatsen, eller varför inte hänga upp en piñata som jaktens stora skatt? Hos oss hittar du piñatas i många former, men vad passar inte bättre till kalas än en proppfylld skattkista till ett piratinspirerat kalas eller kanske ett piratskepp lastat med guld?

Stort utbud av kalasteman för kalas

För ett lyckat temakalas kan du dra nytta av vårt stora sortiment av produkter för alla olika kalas, tillbehör och godis. Det är enkelt att plocka samman det mesta du behöver i matchande form och färg. Om du däremot vill göra det lite enklare för dig kan du välja någon av våra färdiga kalaspaket där vi plockat samman allt du kan tänkas behöva för en lyckad bordsdukning för alla olika kalasteman för barn. Detta var några exempel på kul kalasteman för barn som du hittar i vår butik.

Vad ska man tänka på när man bjuder in till ett kalas?

Hur länge ska ett kalas pågå, och när ska man börja med kalas för barn? Om du inte redan är en erfaren arrangör av kalas kan frågorna vara många. Bjuder du in till ett kalas för barn så har du själv ett visst ansvar för gästerna. Det är viktigt att ge tydlig information till barnens föräldrar, särskilt om de inte själva förväntas närvara under ditt kalas. Vid kalas för barn under fem år är det vanligt att föräldrarna deltar i firandet. Barnen kan behöva hjälp vid till exempel toalettbesök och kan bli oroliga av att inte ha mamma eller pappa nära sig i en miljö som är ny för dem. Det brukar vara lagom att ett barnkalas pågår i tre timmar. Då hinner barnen leka olika lekar, äta tårta, öppna presenter och fiska fiskdamm. Det är viktigt att informera föräldrarna om exakta tider så att de vet när de ska lämna och hämta de små festdeltagarna.

Plastduk Batman

Hos oss hittar du något för alla tillfällen, allt från ballonger för kalaset till vackra bröllopsdekorationer. Här finns såklart mycket mer också,...

65,00 kr
Visar 1-100 av 2419 objekt