Tårtbilder

Tårtbilder också kallade tårtoblater är helt ätbara tårtbilder som du enkelt lägger på tårtan som dekoration. Hos Partytajm hittar du tårtbilder och tårtoblater med massor av olika motiv så du enkelt kan baka en födelsedagstårta till ditt barns kalas med dennes favorit figur. Tårtbilder har lång hållbarhetstid och du förvarar tårtbilden i vanlig rumstemperatur. Du hittar även andra tårtdekorationer och dekorationer till dina bakverk hos oss.

Genom att använda tårtbilder kan du enkelt skapa ett tema för ett barnkalas. Det kan vara allt från någon disneyfilm eller ett enklare tema som djur. Oblaten som är så enkla blir ingen utmaning, även för de som känner att bakning inte är deras grej. Du kan enkelt köpa en tårta som du med oblatet lätt kan dekorera själv. 

Att lägga tårtbilder på grädde

Att lägga tårtbilder på grädde är jättebra och enkelt. Fukten ifrån grädden gör att oblaten blir mjukt. Du bör dock ej låta oblaten liggamer än fyra timmar på grädden för då kan den börja lösas upp och bilden försvinner. 
Tårtoblater kan "vecka" sig något i kanten. Det undviker du dock genom att spritsa grädde runt kanten på tårtbilden efter att du lagt den på tårtan. Då trycks kanterna ned på ditt tårtoblat. Ju slätare underlaget är, desto bättre resultat får du. 

Tårtoblater på marsipan eller sockerpasta

Ska tårtoblaten ligga på en tårta täckt med sugarpaste eller marsipan måste du ha gelatin under oblaten så att den blir våt och mjuk. Gelatin går att köpa som pulver eller blad och löses med vanligt vatten.  Anledningen till att det behövs gelatin är att sockerpasta och marsipan är torra och vätska behöver tillsättas för att bilden ska bli mjuk.

Gelatin kan även läggas ovanpå oblaten på din grädd-/sugarpaste-/marsipantårta för att få ett mera djup och finare glans i bildens färger.

Tårtbilder går även att lägga på glasstårta. Lägg på bilden 10 minuter innan servering. Använd mycket gelatin både under och uppe på bilden, då den inte hinner få fukt från glassen innan den smälter. Oblaten går ej att frysa, därför kan glassen inte ställas in i frysen igen efter att tårtoblaten lagts på.

För att inte bilden skall gå sönder eller krackelera då du skär i tårtan så är det av stor vikt att du använder en mycket vass kniv.

Tårtbilder sockerpasta

Tårtbilder gjorda av sockerpasta eller sk sugerpaste ska förvaras torrt och svalt i förpackningen som den levereras i. Lägg gärna tårtbilden nära en värmekälla  på ca 25-30 grader innan användandet, så att den blir mjuk och följsam. Så snart du bestämt vilken tårtdekoration du vill ha till tårtan så packar vi din order och leverans är snart på väg med din tårtdekoration.

Ursäkta olägenheten.

Sök igen