Barnkalas med pirat-tema.

Piratkalas är en klassiker som tilltalar de flesta. Det är ett tema på ett party som signalerar fart, fläkt och spännande äventyr i en gulligt rebellisk anda. Säg det barn som inte älskar ett sådant upplägg. Vi på Partytajm gör det enklare för dig som vill anordna, eller bara besöka, ett piratkalas. I vårt utbud hittar du partyartiklar, ballonger och dekorationer med pirattema.

Så arrangerar du ett bra piratkalas

Att klä ut sig till pirat behöver inte vara svårt. Du kommer långt med en randig tröja, en lösmustasch och en snusnäsduk runt huvudet. Tandsvärta är en annan kul grej för dig som vill åstadkomma något effektfullt med små medel. Sen kan man gör det mer avancerat om man har lust med det. 

Genom att dekorera och duka med piratsaker får du snabbt rätt stämning på kalaset och ett pirattema som heter duga. Bordet kan förberedas med en duk, servetter och engångsartiklar med pirattema. Hos oss hittar du även passande girlanger och gulliga dödskallar till ditt piratkalas. Kanske får alla som kommer på ditt kalas med pirattema en egen sjörövarhatt att ta på vid ankomst?

Piratkalas för barn

Om du inte vill använda något av våra fina inbjudningskort inför ett kalas med pirattema passar det bra att göra dem för hand. Antingen kan du eller barnet som ska firas måla dit en skattkista eller en dödskalle och kanske bränna dem lite i kanterna för den rätta touchen.

En tårta med pirattema är ett säkert kort på ett piratkalas för barn. Kanske dekorerar du den med ett sjörövarskepp, två korslagda sablar eller en ö med en palm och det karaktäristiska krysset som visar var skatten finns nedgrävd. Vi har allt du behöver för att dekorera tårtor, men även muffinsformar och annat praktiskt som du kan använda om du vill kunna bjuda på något som verkligen sätter stämningen på ett piratkalas.

Roliga lekar på ett pirat barnkalas

Om vi pratar om ett piratkalas för barn så är det ofta lekarna som gör festen. På ett piratparty passar klassikern  fiskdamm riktigt bra. Den leken är så populär att vi på Partytajm har prylar som gör det enklare att leka fiskdamm med stil.

En skattkarta som leder till en skattkista är en annan enkel lek som passar på piratkalas för barn. En skattjakt kan göras mer avancerad genom att barnen får svara på gåtor för att komma åt det som skattkistan innehåller. Att gå på plankan med ögonbindel är en annan rolig piratkalas-lek. Det kan göras med två lag, som en stafett. Lägg plankan på marken eller ha den något upphöjd. Det får inte vara så att någon kan ramla och slå sig.

Det behöver inte vara så många lekar på ett piratkalas. Barn brukar vara snabba på att snappa upp ett tema och kommer att roa sig på egen hand. Det kan dock vara bra att ha någon extra lek i reserv om de små sjörövarna skulle bli för vilda.

Pirattema kalas

Ett party med pirattema behöver inte vara ett barnkalas. Det kan också vara ett kul upplägg för en fest eller en maskerad för vuxna. Filmerna Pirates of the Caribbean är 2000-talets största blockbusters och fungerar som inspiration för gäster och arrangörer.

Visar 1-100 av 126 objekt