Ska du ordna en överraskningsfest till din 40-åriga vän eller familjemedlem? Då är det dags för en stor 40 års fest. Hos oss på Partytajm hittar du enkelt passande festartiklar för sådana tillställningar vare sig personen fyller 30, 40, 50, 60 eller 70 år. I just den här kategorin har vi samlat roliga festprylar och presenter till 40-årskalaset.

40 är det nya 20 sägs det, och det ska givetvis firas med en ordentlig 40 års fest! Kanske med retrotema som blickar 20 år bakåt i tiden för att minnas ungdomens glada dagar? I vårt utbud av partydekorationer till en 40 års fest hittar du eleganta stilar, färgglada dekorationer eller de som riktigt sprakar. Låt 40-årsfesten bli en fest att minnas med glädje! Våra partydekorationer är av hög kvalitet och kan många gånger användas till flera fester. 

Sätt stämningen med snygga dekorationer

Oavsett om du har hyrt en festlokal och ska bjuda in många gäster, eller har 40-årsfesten hemma för familj och utvalda vänner, så hittar du passande dekorationer hos oss. Sätt stämningen redan i entrén genom att hänga upp sifferballonger eller ballonger med 40 tryckt på och vira in ledstänger med serpentiner. Dekorera lokalen med färdiga kit för 40-årsfesten – de innehåller till exempel pom poms, serpentiner och ballonger. Du kan även skapa egna girlanger med text som passar födelsedagsbarnet.

Satsa på att smycka hela hemmet eller festlokalen med roliga dekorationer. Här hittar du girlanger, servetter i flera olika färger och konfetti att sprida på bordet, alla med 40 på givetvis. Häng upp ballonger som dekorationer med 40 på eller ballonger i form av en champagneflaska för att riktigt visa att 40 är något att fira. Om du planerar en stor fest kan det kännas jobbigt att använda porslin och bestick som du behöver diska dagen efter. Med våra snygga fat, bestick och glas med mera av papper slipper du det.

Duka vackert till en 40-årsfest

Om det bjuds till bords på din 40-årsfest bör du lägga lite extra energi på dukningen. Här har du chans att få gästerna i rätt stämning utifrån vilket tema och färger du väljer. För en riktigt elegant festdukning rekommenderar vi guld eller silver, det kan givetvis kombineras med andra accentfärger på till exempel blommor eller ljus. För att slippa disk och trasigt porslin så är det smart att använda engångsartiklar. Men oroa dig inte, våra engångstallrikar, glas och uppläggningsfat är riktigt eleganta för att ge rätt känsla till din 40 års fest. Kombinera med en tjusig bordsduk, servetter med temat 40 år och charmanta bordsdekorationer. Uppskattade alternativ brukar vara konfetti, glänsande girlanger eller bladgirlanger.

Om du endast kommer servera snacks och tilltugg på 40-årsfesten föreslår vi att du väljer riktigt snygga engångsglas. Ståbord och sitthörnor kan också få ett lyft med dukar och dekorationer. Välj mindre assietter för självservering och placera ut festliga servetter vid snacksen.

Tårta och bakverk på 40-årsfesten

Inget kalas utan tårta! Oavsett ålder bör födelsedagsbarnet få möjligheten att blåsa ut ljusen på tårtan. Vi har snygga tårtljus som passar en mogen 40-årsfest. Dela ut blåsormar till gästerna och smäll av en konfettikanon för att riktigt hylla 40-åringen. Om du själv står för skapandet av sötsakerna har vi läckra baktillbehör som muffinsformar och partypicks för en riktigt snygg presentation.

Aktiviteter på en 40-årsfest

Till skillnad från en vanlig fest brukar det förekomma fler organiserade aktiviteter på en 40-årsfest. Ni kan till exempel ordna grupptävlingar som femkamp eller quiz med frågor om födelsedagsbarnet. För mer fria aktiviteter är ett dansgolv förstås ett måste. Om budgeten tillåter så är en 40-årsfest rätt tillfälle för lite mer påkostad underhållning. Hyr gärna in ett liveband som kan spela efter maten eller det första minglet. 

Ett annat roligt inslag är en fotohörna där du kan placera festliga attiraljer som solglasögon och diadem på temat 40-årsfest. En tavelram eller snygg bakgrund ger gästerna möjlighet att ta tokiga foton från festen, eller kanske spela in en videohälsning till 40-åringen som blir ett roligt minne?

 

Visar 1-100 av 245 objekt