En 50 års fest är för många en av de absolut största festerna i livet. Kanske den allra största! 50 år är halvvägs till 100 och ett halvt sekel. Det är verkligen värt att fira enligt oss! Oavsett om en 50 års fest är en intim tillställning för en exklusiv skara vänner och familjemedlemmar eller ett riktigt stort kalas med öppet hus eller hyrd festlokal och lång inbjudningslista kan du tänka på samma sätt när du planerar för en 50 års fest. Här hos oss på Partytajm hittar du ett stort antal produkter med vars hjälp du kan ge den stora dagen en riktigt festlig inramning!

Skapa stämning på ditt 50 års kalas

Det är viktigt att stämningen blir rätt på en 50 års fest. Dekorationer som sifferballonger, girlanger och vimplar i guld och silver passar utmärkt, gärna med tryck som visar att det är en betydelsefull dag. Det är faktiskt inte fel att låta ditt 50 års kalas bli lite  “over the top” så länge du väljer smakfulla festartiklar. Att använda konfetti och serpentiner är ett bra sätt att dekorera en lite större yta som ett bord. Vi rekommenderar också att du använder bordsplaceringskort som en del av festdekorationer på en 50-årsfest, om det inte är fri placering som gäller såklart. Placera kalasdekorationerna runt om i lokalen, både för att fokusera uppmärksamheten till exempelvis buffén eller presentbordet, men även för att bjuda in till spontana häng vid ståbord eller i en soffgrupp.

Middag eller mottagning?

Om du håller en mottagning är det inte nödvändigt att skicka ut formella inbjudningar så länge du kan sprida ordet om var och när du kommer att hålla öppet hus. En mottagning brukar börja på eftermiddagen och pågå så länge det finns gäster och jubilaren fortfarande är på benen. Inför en mer formell middag är det dock mycket viktigt att skicka ut inbjudningskort i god tid. Börja gärna med en preliminär inbjudan så fort datumet är spikat och skicka sedan den faktiska inbjudan med all praktisk information en månad innan 50-årsfesten.

Mat och dryck att bjuda på under en 50-årsfest

Vad ni väljer att servera för mat och dryck är en stor och viktig fråga vid planeringen av en 50-årsfest. Det beror förstås mycket på vad budgeten för festen ligger på. Många väljer catering som är ett enkelt alternativ. Det går också att kombinera catering med några egna specialiteter. Om du vill baka och förbereda själv inför ett 50-års kalas har vi bullat upp med olika formar och prydnader som hjälper dig att få till riktigt söta och eleganta bakverk med en personlig touch. Tårtljus är en klassiker som du inte får glömma bort, det ska kännas att det är något extra när jubilaren blåser ut ljusen på tårtan under sin 50-årsfest!

Planerar du för många gäster är buffé ett enkelt alternativ. Är det en mindre tillställning brukar bordsservering vara trevligast. Tänk på att plocka undan disk allt eftersom. En 50-årsfests dukning bör vara speciell men gärna också lätt att ta hand om efteråt. Vill du göra det riktigt enkelt för dig har vi engångsassietter som verkligen är något utöver det vanliga när det kommer till stil och design. Du hittar även pampiga glas och bestick i plast som har så hög kvalitet att de faktiskt kan användas vid flera fester. Glöm inte dukar och servetter som bidrar till en elegant dukning vid 50-årsfesten. Vi har också ett stort utbud av serveringsskålar, uppläggningsfat och bordsdekorationer för en 50-årsfest. Kort sagt allt du behöver för att skapa ett smakfullt kalasbord.

50 års dekoration med tema

Dagens 50-åringar är födda på 70-talet och att arrangera en 50-årsfest med 70- eller kanske 80-talstema är en väldigt kul idé. Dels är det relativt lätt för gästerna att klä ut sig eller åtminstone hitta någon accessoar som passar. Du har alla möjligheter att fixa musik och underhållning som bidrar till den rätta känslan. Den som fyller 50 år idag har vänner som kan det här med axelvaddar, stora pudelfrisyrer och annat 80-talsmode. 70-talet var unikt när vi snackar om stil och musik och det är ett mycket populärt maskeradtema.

Ett tema för en 50-årsfest kan också vara mer traditionellt eller kanske inte ens ett tema i egentlig mening. Ett cocktailparty är exempel på en speciell umgängesform med mingel som kan ordnas med en inhyrd bartender. Det är ett mycket elegant sätt att fira 50-årsdagen på, så ställ i ordning lokalen så att den matchar de snygga klänningarna och mörka kostymerna som gästerna kommer att anlända i. Många av de dekorationer du hittar hos på Partytajm passar utmärkt ihop med klassiska cocktails. Se bara till att undvika det vanliga misstaget att isen tar slut. Om du bjuder in till ett cocktailparty kommer gästerna inte att förvänta sig en tung middag utan snarare plockmat och såklart; snygga och goda drinkar!

Underhållning på en 50-årsfest

Om budgeten tillåter är det alltid trevligt att låta proffs stå för underhållningen. Livemusik är en klassiker men det kan också handla om att ha en professionell toastmaster som kan sprida god stämning på 50-årsfesten och samtidigt hålla reda på alla programpunkter. Om det är en 50-årsfest med tema bör underhållningen naturligtvis anknyta till det. Ett coverband kan till exempel spela låtar från en viss epok och ha scenkläder som får gästerna att återuppleva ungdomens dagar.

Vad gör man på en 50-årsfest?

En fest är en aktivitet i sig och det kan vara lätt hänt att man planerar in lite för mycket utöver mat, eventuell underhållning och allmänt mingel. “Obligatoriska” lekar av fysisk karaktär kan lätt upplevas som påtvingat, då är det bättre med ett quiz i form av en tidsresa där man tävlar i grupp. Frågorna kan dels vara av allmän karaktär och handla om de årtionden som passerat, eller kretsa kring jubilarens eskapader genom livet. Vem av gästerna känner egentligen huvudpersonen för 50-årsfesten bäst…? Musikquiz är en annan klassiker som de flesta uppskattar. Då är det såklart jubilarens egna favoritlåtar som ska spelas och kanske kan jubilaren säga några ord om varför just de låtarna är så speciella? Ett annat mycket populärt inslag på en 50-årsfest är när några av gästerna knåpat ihop en egen humoristisk sång om jubilaren som de framför.

Visar 1-100 av 248 objekt