Med solen och värmen kommer lusten och möjligheten att fira kalaset utomhus, med vänner, barn eller familj. Det finns ett kalas för alla stunder. Ett utomhuskalas är extra härligt under vår- och sommarmånaderna. En sak som man ofta måste ta hänsyn till när man planerar barnkalas är utrymme vilket ofta kan begränsa hur många som ditt barn kan bjuda in till sitt kalas. Då är utomhuskalaset det bästa! Man vill ju allra helst kunna bjuda in hela klassen eller dagisgruppen och inte riskera att någon skall känna sig utanför. Med snygg dekoration och snygga melaminmuggar kommer du långt. 

Utomhuskalas Barn (eller vuxna)

Ett utomhuskalas kan du ha året runt! Ett utomhuskalas kräver ofta lite mindre arbete i alla fall efteråt med städningen, särskilt när du haft barnkalas. En annan praktisk anledning med ett utomhuskalas under vintermånaderna är att det ofta då är förkylningstider. Du slipper knöka in alla barnen på trångt utrymme och riskera att sprida olika smittor. Men kanske den bästa anledningen till ett utomhuskalas ändå är att det är kul!

Vart skall man välja att ha utomhuskalaset? Du kan välja nästan vilken plats som helst. I trädgården, i parken, på stranden eller på innergården där du bor, eller varför inte i skogen nära en grillplats? Beroende på vilken plats du väljer så kan det av säkerhetsskäl vara viktigt att du är noggrann från start med vilka regler som gäller, speciellt om kalaset hålls nära sjö eller hav eller annan plats där det kan finnas faror för yngre barn.

Det finns mängder av sätt att fira födelsedagar och mysa på filtar eller utställda bord om du väljer att arrangera ett utomhuskalas, varför inte bjuda in till en kul pickninck i naturen? Här kommer några förslag på hur du kan fira med en picknick utomhus.

Födelsedagspicknicken

Oavsett om det är barn eller vuxna som fyller år är ett utomhuskalas både mysigt och praktiskt. Det blir extra festlig stämning om muggar, tallrikar och andra dekorationer är färgkoordinerade. Det kan vara bra att ta med extra filtar om ni blir många.

Att ta med utöver det vanliga – ballonger och pynt att hänga upp i träd vid picknickplatsen (kom ihåg att plocka ner efteråt).

Maten: Att blåsa ut ljus är centralt på ett födelsedagskalas. En klassisk tårta kan dock vara i ömtåligaste laget att transportera. Baka något lite tåligare, exempelvis en kladdkaka, att sätta ljusen i. Du kan också göra små matpaket och fästa plastbestick på varje paket så har du allt klart och serverat. Barnen kommer också att tycka att det är kul att öppna dessa små paket och se vad dom innehåller.

Picknickfesten

Ett picknickparty är alltid uppskattat. Här är val av plats avgörande: Man vill kunna hålla igång utan att störa andra, men samtidigt vara på en plats dit dina gäster kan hitta och ta sig till och från utan problem.

Att ta med kan tex vara Discokula, trådlös högtalare, utomhusleksaker och kylklampar.

Maten: Snacks och snittar.

Hur din picknick ska se ut bestämmer bara du. Och hos Partytajm finns alla tillbehör du behöver.

Godispåse Rosa

Förutom ballonger och andra tillbehör har vi också många specifika kalasteman som bland annat enhörningskalas men även bröllopsdekorationer.

49,00 kr
Visar 1-84 av 84 objekt