Vattenflaskor för barn är väldigt användbara för att alltid ha vätska tillgängligt vid behov. Många förskolor rekommenderar att barnen har en egen vattenflaska så att de själva kan dricka när de blir törstiga. Anpassade vattenflaskor barn är att föredra över till exempel vanliga PET-flaskor. Under kategorin vattenflaskor barn hittar du barnvattenflaskor som är gjorda i miljövänliga material och kan användas flera gånger om utan att förlora sin form och funktion. En vattenflaska för barn har dessutom en anpassad drickpip som minimerar risken för spill och blöta kläder. I vårt utbud av vattenflaskor för barn hittar du funktionella och tåliga modeller i en design som tilltalar de yngsta.

Vilken typ av vattenflaska till barn?

När du väljer typ av barnvattenflaska finns det några saker du bör överväga.

Material – Vattenflaskor för barn görs i olika material, vanligtvis glas, metall eller BPA-fri plast. Vilket du föredrar är snarast en smaksak. Barnvattenflaskor i plast är stöttåliga medan flaskor i glas kan bli tunga för ett litet barn. Termosar för barn i metall kan användas till både varm och kall dryck.

Storlek – Ett äldre barn behöver mer vätska för att täcka sitt dagliga behov medan en så stor vattenflaska för barn kan bli klumpig att använda för någon som är yngre. Eftersom den bästa drycken att ge till barn mellan måltiderna är vatten, så du kan enkelt fylla på vattenflaskan vid behov istället för att köpa allt för stora vattenflaskor för barn.

Vattenflaska med sugrör barn

Drickpip, vattenflaska med sugrör, lock – Det finns olika modeller gällande just hur man dricker ur vattenflaskor för barn. Anpassa valet efter hur barnet är vant att dricka. Se även produktbeskrivningarna hur enkelt det är att rengöra exempelvis sugröret. Även om du bara serverar vatten ur barnflaskan så är det viktigt att rengöra alla delar av vattenflaskan regelbundet.

Får mitt barn i sig tillräckligt med vätska?

Många föräldrar är oroliga för att barnen inte får i sig tillräckligt med vätska, framförallt under varma sommardagar eller när de är mitt uppe i en aktiv lek. Faktum är att barn är mycket bättre än oss vuxna på att lyssna på kroppens behov. Vanligtvis dricker de helt enkelt när de är törstiga. Med det sagt så kan du som förälder givetvis hjälpa dem på traven genom att alltid ha dryck tillgängligt i en vattenflaska för barn. Alla barn är förstås inte lika, om ditt barn gillar att trilskas och säga emot kan en barnvattenflaska vara precis rätt metod för att barnet själv ska tycka att det är roligt att dricka eftersom flaskan är så fin.

I  kategorin vattenflaskor barn hittar du vattenflaskor till barn som passar utmärkt att ha med på utflykten, till förskolan eller i skidbacken. De fungerar dessutom lika bra i hemmet, så att barnet kan dricka även under lek utan att behöva göra ett avbrott.

Visar 1-17 av 17 objekt