Det danska inredningsmärket Rice är en storfavorit i nordiska hem. Med ett mycket stort utbud av både porslin, kökstillbehör, inredningsdetaljer, förvaring och serier av konstnärligt designade produkter av melanin – är Rice unik på marknaden. Märket är synonymt med starka glada färger, snygga mönster och lekfull formgivning. Du kan inreda nästan hela ditt hem med enbart Rice, om du vill ha en extra lekfull och färgglad stil hemma, alternativt välja ut några föremål som får stå ut lite extra.

Här hos oss på Partytajm kan du självklart köpa Rice-produkter online. Vi har allt från melaminmuggar till ugnsformar. Här har vi också snabba leveranser och smidiga betalningsalternativ, så att du kan göra om hemma utan dröjsmål.

Färgglada Rice DK från Danmark

Rice DK grundades i Danmark 1998 av Charlotte och Philippe Guéniau. Starka färger har alltid varit ett av ledmotiven och Rice vill verkligen måla hela världen i dessa vackra färger. De vill på så sätt göra folks hem gladare, roligare och härligare. Vardagliga ting ska kännas spännande och fina, även om de används för något så vardagligt som städning eller matlagning. 

Grundorden man arbetat utifrån redan från starten är “fun, funkiness och functional”, vilket alltid återspeglas i de produkter märket lanserar. Försäljningen av Rice-produkter tog snabbt fart, direkt efter lansering, och har aldrig stannat upp. Idag finns Rice i över 45 länder och älskas högt av sina kunder.

Det här är vad du köper

Rice-produkter är av hög kvalitet och mycket praktiska, samtidigt som de alltid är i modern design. Många gånger när man som kund vill ha exklusiv design, så är det just stilen man köper medan man fortsätter att använda andra produkter för de vanliga vardagssysslorna. Med Rice har du istället möjlighet att kombinera stil och funktion. Varför inte skapa en installation med roliga och samtidigt snygga vaser, ljusstakar och skålar? När du bläddrar igenom utbudet av Rice-produkter inser du ganska snart att detta är artiklar för en originell stil.

Rice tar ansvar för både miljö och människa

Även om produkterna från Rice tillverkas i utvecklingsländer, så tar företaget ett stort ansvar att detta sker på rätt sätt. Märket har en etisk approach där arbetarnas arbetsvillkor tas på största allvar. Mänskliga rättigheter, en sund arbetsmiljö och nolltolerans mot barnarbete – är bara några av de fokuspunkter som alltid är högst på listan vid produktionen av Rice fina produkter. Dessutom deltar företaget aktivt i supportarbeten och stödprojekt på flera platser i världen. På Rice tror man på en bättre värld och på att ta ansvar så att den blir det med.

Namnet Rice

Anledningen till att man valde just namnet Rice att sätta på företaget handlar om själva grundandet och ursprungsidén av märket. De allra första produkterna av bast tillverkades på Madagaskar och i andra utvecklingsländer där just ris är en sådan viktig del av livet. Det första man ser till att köpa hem är just ris. Man såg detta och tog med sig den fina tanken i att “allting börjar med ett riskorn”. Att den lilla idén som paret Guéniau hade om att göra världen färggladare, bättre och vackrare, till slut kunde sluta i något helt fantastiskt.

Olika Rice-produkter

Eftersom Rice-universumet är så stort finns det verkligen något som passar alla. Man har främst gjort sig kända för sina färgstarka serier helt tillverkade i melamin, sina handflätade förvaringskorgar, samt sitt handglaserade porslin. Utöver detta gör man även alla möjliga tänkbara inredningsdetaljer och produkter för ett fungerande hem och liv.

  • Melaminmuggar och andra artiklar i melamin

  • Förvaring

  • Inredningsdetaljer

  • Handglaserat porslin och kökstillbehör

Rice muggar

Rice muggar av melamin är nog den produkt som märket blivit mest synonymt med. Förutom de vackert dekorerade och färgglada muggarna i olika storlekar gör företaget också vinglas, kannor, tallrikar, skålar, skedar och mycket annat i melamin. Det mångsidiga och tåliga materialet är lätt till vikten och räknas som en hårdplast. Samtliga melamin Rice-produkter är självklart fria från ftalater, är BPA-fria och går bra att diska i maskin. Materialet melamin kan mattas av med tiden, och genom att diska produkterna för hand hålls ytan blank längre.

Rice förvaringskorgar

Rice förvaringskorgar finns i alla storlekar och stilar. De är handgjorda och designade med en mer eller mindre mängd färg för att matcha ändamålet. Det finns Rice förvaringskorgar för både barnrum, vardagsrum, hall eller där du vill. Förutom mer vanliga storlekar finns de också i rejält stora modeller. För barnrummet finns exempelvis de uppskattade förvaringskorgarna i form av kistor med lock. Motiven är färgglada och ofta med olika djur avbildade. Självklart finns det också helt neutrala förvaringskorgar från Rice där materialet istället står i fokus, både i vanliga former men även mer ovanliga former där förvaringskorgen flätats till olika djur eller föremål.

Rice inredningsdetaljer

Rice har inredningsdetaljer för alla rum. De tillverkar allt från små möbler, kuddar och plädar – till ljusstakar, vaser och lampor. De gör även väskor till både barn och vuxna. Dessutom har de också rena dekorationsföremål utan funktioner, mer än att de är vackra att se på och dekorativa för rummet. Ett hem som behöver piggas upp blir väldigt snabbt gladare och härligare med Rice-produkter.

Rice porslin och kökstillbehör

Förutom de stora melaminserierna så tillverkar Rice även handglaserat porslin och andra kökstillbehör. Sådant som matlådor, termosar, äggkoppar och brickor – för att nämna några av de olika tillbehör man erbjuder. Rice porslin och keramik har såklart även vanliga uppsättningar av tallrikar, skålar, koppar och liknande. De glada färgerna, den lekfulla designen och de spännande mönstren återfinns även i dessa produkter.

Visar 1-66 av 66 objekt