Babyklossar

Klossar är en av de första leksakerna i livet. Med dem kan barn utveckla sin finmotorik, balans och förståelse för former och byggnation. De finns i många olika material, storlekar och stilar för att du ska hitta rätt byggklossar till ditt barn. Här hos oss på Partytajm kan du köpa klossar online för bebisar och barn i olika åldrar. I vårt sortiment finner ni både klassiska byggklossar i trä – samt stapelklossar i speciella former för specifika lekar. Klossar är även en perfekt present till barn och att ge bort till den blivande mamman på en babyshower eller som doppresenter, se bara till att få till en snygg presentinslagning så är du hemma. 

Byggklossar utvecklar barns hjärnor

Oavsett om du väljer byggklossar i plast eller trä får barns hjärnor en möjlighet att utvecklas. De ger barn möjlighet att upptäcka världen, bygga det de vill och träna på sina kroppsrörelser. Välj babyklossar i plast om de ska vara i badet eller på annat sätt utsättas för väta, och de i trä om du vill ha ett naturmaterial och en tyngd i klossarna som mer påverkar träningen av balans och motorik. Stora byggklossar som är mjuka är ett bra val för de allra minsta barnen. På så sätt kan byggklossar introducerar för bebisen i ett tidigt skede.

Klossar för dekoration, lek & för att lära sig nya saker

Byggklossar, både stora och små, är en jättefin dekoration i barnrummet. I exempelvis bokhyllan och på fönsterbrädet ger de en lekfull inredning samtidigt som motiven kan vara uppmuntrande för inlärning. Förutom den självklara leken kan byggklossar lära barn över 1 år sådant som siffror, alfabetet och olika djur. Man kan träna på vilka ljud som djuren gör, hur många år barnet är med rätt kloss eller vilken bokstav som hens namn börjar på. Byggklossar är också ett kul tillskott till andra lekar där kuberna kan agera allt från väggar och berg, till möbler och djur. De kan till exempel göra bilmattan mer avancerad med både tunnlar och farliga hinder på vägen.

Byggklossar för de lite äldre barnen

Allt eftersom det lilla barnet blir äldre och utvecklas så behöver såklart svårighetsgraden på lekarna höjas. Detta löser barnen många gånger själva genom att utmana sig att klara svårare och svårare uppgifter. Men det går även att välja byggklossar för stora barn där klossarna har ovanliga ytor, former eller tyngder för att göra byggprocessen mer avancerad. Sådant som att sätta rätt form i rätt hål kan underhålla de små, men när man börjat på förskolan behöver man utmanas. Visa ditt barn hur man bygger högt med en stabil grund, eller hur man gör en stadig bro med klossar.

Ursäkta olägenheten.

Sök igen