Lackstång

Lackstång förknippar de flesta med historisk romantik, vackra julklappar och kärleksbrev. Men lackstång och stämpel kan såklart användas till vad du vill – allt från dekorationer till det du vill försluta. Här hos oss på Partytajm kan du köpa lackstång och stämpel online från ett varierat sortiment av god kvalitet. Vi har olika färger, lackstämplar samt färdiga set, så att du enkelt kan hitta det som passar dig.

Smälta lackstång – hur gör man?

Lackstångens innehåll gör att ämnet lätt smälter av eld och snabbt stelnar när det tas bort från elden. Tänk på att lacket är varmt!

  1. Tänd ett ljus och håll det tänt under tiden du arbetar med din lackstång

  2. Värm lackstången direkt över den tända lågan så att lacket börjar smälta

  3. Droppa eller applicera lacket där du vill skapa ditt sigill

  4. Placera din lackstämpel i det smälta lacket direkt (lacket stelnar snabbt)

  5. Låt torka

Om du ska lacka en julklapp på klassiskt vis är en lackstång i röd färg det mest traditionella valet. Men även en lackstång i grönt eller guld är eleganta och högtidliga val. För dig som istället vill skicka vackra brev, scrapbooka eller dekorera något annat, kan en lackstång i rosa, pärlemor eller ljusblått vara fina val. Varför inte göra extra vackra bröllopsinbjudningar till bröllopet, inbjudan till dop eller ett vacker kort vid någons babyshower?

Tips och råd när du använder lackstång för sigill

Tänk på att själva sigillet är ömtåligt. Det är inte ovanligt att ett vackert dekorerat brev med lacksigill inte ser ut som det var tänkt när det väl kommer fram. Lacksigill kan spricka av hårda stötar och postkontorets numera stora maskineri. Ska det du lackat skickas rekommenderar vi därför att lägga ditt vackra kuvert i ett vanligt kuvert, eller på annat sätt skydda ditt sigill, så att det fina jobb du lagt ner får beundras som det är tänkt!

Visar 1-4 av 4 objekt