Emil i Lönneberga

Emil i Lönneberga

- Kategorier: Default Rss feed

”Hyss hittar man inte på – di bare blir.”

På gården Katthult i Lönneberga bodde Emil. Han såg så snäll ut att man nästan kunde tro att han var en liten ängel. Men det skulle man inte inbilla sig. För Emil var vild och envis, och han gjorde hyss nästan varje dag. Men Emil var hygglig på det viset att han aldrig gjorde samma hyss två gånger, utan hittade på nya hyss hela tiden. Som när han hissade upp sin lillasyster Ida i flaggstången. Eller den gången när han red på Lukas rakt in i stora salen, där borgmästaren höll kalas. 

Emil var Astrid Lindgrens egen favorit bland sina karaktärer. Berättelserna om honom är djupt humoristiska men också är det berättelser om mod, moral, empati, vänskap och uppror. "Hyss hittar man inte på, di bare blir. Och att det är hyss, det vet man inte förren efteråt" brukade Emil säga.

Varför inte bjuda in till ett riktigt Emil-kalas och fira ditt barns födelsedag med hjälp av våra fina kalasprodukter som riktigt andas Emil i den vackra gamla stilen. Hos oss hittar du alla kalastillbehör såsom , tallrikar, muggar, servetter, ballonger fina partypicks till tårtan samt ett roligt spel där barnen med ögonbindel skall hissa lilla Ida, Emils lillasyster i flaggstången.

Dela detta innehåll