Tips till Bondgårdskalas

Tips till Bondgårdskalas

- Kategorier: Default Rss feed

Vi har gjort det enklare än någonsin att skapa en rolig gårdsfest från topp till tå, med ett sortiment som är speciellt inriktat på detta tema, samt några praktiska tips för att få ihop allt. 

Idéer för mat till bondgårdskalaset

Ägg (av chokladtyp) och allt som har med frukt och grönsaker att göra är dina favoriter för mellanmål. Du kan få dem att se mer aptitretande ut genom att placera grönsaker som morötter, gurkor och tomater på en konstgjord gräsyta så att gästerna kan "plocka" sina egna. Festdeltagarna kan lägga dem på tallrikar med bondgårdstema eller samla dem i små korgar.

Samla in gamla ägglådor före festen så att du kan använda dem för att visa upp chokladägg, runda cake pops eller andra äggformade godsaker. Om du serverar smörgåsar, varför inte sätta dem på baksidan av en leksakstraktor för att likna höstackar? 

En annan snackfavorit är ett godisställ. Om du vill hålla dig till gårdstemat kan du välja ägg godis och mjölkflaskor.

Aktiviteter för bondgårdsfesten 

Det är ingen fest utan några gamla goda lekar för att hålla de små underhållna. Du kan använda en rad olika aktiviteter med bondgårdstema - använd till exempel svansar av djur i papper för att leka en lek med att hänga efter, eller välj utklippta djur från bondgården för att leka "sätt fast svansen". 

Dekorationer för gårdsfest på gården 

Höstackar, konstgräs och hessian är ett utmärkt sätt att ge din fest lite av den rustika gårdsstilen. Dessutom är det en spännande upplevelse för yngre barn och småbarn. 

Komplettera gärna med några igenkännande motiv av djuren på landet via gulliga hängande girlanger, konfetti och bordsdekoration. En touch av röd och vit gingam här och där hjälper också till att fånga en traditionell lantlig stil. 

Och naturligtvis är inget firande komplett utan ballonger - sprid ut några runtom i lokalen, skapa en imponerande dekoration med en båge eller placera en bukett med bondgårdstema bredvid födelsedagsbarnets stol för att få dem att känna sig extra speciella på sin stora dag.

Dela detta innehåll