Maileg

Här hittar du utsökta och danska Maileg som snabbt blivit en designerfavorit bland både stor och liten. I dämpade pastellfärger och klassiska snitt ger Maileg en drömsk fantasivärld fylld av Maileg-djur, inredning, leksaker, dockhus och Maileg-presentpapper samt andra pappersartiklar. Märket vill lyfta fram barns egen fantasi och bjuda in till en snäll och omtänksam värld.

En hel värld av söta Maileg-djur

Mailegs grundare formgivaren Dorte Malill har satt den romantiska stämningen i sin magiska värld av ursöta Maileg-djur. Här är en tydlig gammaldags stil som flörtar med sagan “Det susar i säven” och förra sekelskiftet. Populära Maileg-möss bor i ombonade rum med öppen spis, järnsäng, fotogenlykta och kläder. Kanske kommer en välklädd Maileg-kanin på besök för en kopp te och goda grönsaker. Det finns många andra djur i Mailegs värld – grisar, katter, elefanter och nallebjörnar till exempel. Maileg har länge varit en stor favorit att köpa som doppresent för både pojke och flicka

Maileg möbler och inredningsdetaljer

Det finns olika sätt att välja sina Mailegprodukter på. Märket säljer inredningsdetaljer i vanlig storlek för liv och hem, men de erbjuder också inredningsdetaljer i miniatyr för den som vill inreda ett dockskåp eller annat litet rum. I sortimentet finns också väldesignade möbler i miniatyr och i ett formspråk som andas tidigt till mitten av 1900-talet. Materialvalen är primärt naturmaterial som känns gedigna och vid rätt vård håller i flera generationer. 

För de lite yngre barnen kan ett dockskåp eller färdiga rum vara enklaste sättet att kunna leka med sina söta Maileg-djur. Men för de lite större barnen kan installationer i bokhyllan, på fönsterbrädan eller i ett tittskåp, ge större tillfredsställelse och väcka fantasier. 

Maileg presentpapper och andra pappersartiklar

Utöver de leksaker som Maileg tillverkar har de även ett stort utbud av Maileg presentpapper och presentsnören. Det ger dig möjligheten att skapa magiska och romantiska presenter till dina egna barn eller när ni ska gå bort på kalas. I utbudet finns även gratulationskort, servetter, juletiketter och andra pappersartiklar som låter Mailegs fantastiska värld flytta ut ur sin miniatyrvärld och in i ditt och dina barns på ett tydligare vis.

Ursäkta olägenheten.

Sök igen