Tårtbilder också kallade tårtoblater är helt ätbara bilder som du enkelt lägger på tårtan som dekoration. Hos Partytajm hittar du tårtbilder, tårtoblater med massor av olika motiv så du enkelt kan baka en födelsedagstårta till ditt barns kalas med dennes favorit figur. Tårtbilderna har lång hållbarhetstid och du förvarar tårtbilden i vanlig rumstemperatur.

Att lägga tårtbilden på en gräddtårta

Att lägga tårtbilden på grädde är jättebra och enkelt. Fukten ifrån grädden gör att oblaten blir mjukt. Du bör dock ej låta oblaten liggamer än fyra timmar på grädden för då kan den börja lösas upp och bilden försvinner. 
Oblaten "vecka" sig något i kanten. Det undviker du dock genom att spritsa grädde runt kanten på tårtbilden efter att du lagt den på tårtan. Då trycks kanterna ned på oblaten. Ju slätare underlaget är, desto bättre resultat får du. 

Tårtbilder på marsipan eller sockerpasta

Ska oblaten ligga på en tårta täckt med sugarpaste eller marsipan måste du ha gelatin under oblaten så att den blir våt och mjuk. Gelatin går att köpa som pulver eller blad och löses med vanligt vatten.  Anledningen till att det behövs gelatin är att sockerpasta och marsipan är torra och vätska behöver tillsättas för att bilden ska bli mjuk.

Gelatin kan även läggas ovanpå oblaten på din grädd-/sugarpaste-/marsipantårta för att få ett mera djup och finare glans i bildens färger.

Oblatbilder går även att lägga på glasstårta. Lägg på bilden 10 minuter innan servering. Använd mycket gelatin både under och uppe på bilden, då den inte hinner få fukt från glassen innan den smälter. Oblaten går ej att frysa, därför kan glassen inte ställas in i frysen igen efter att oblaten lagts på.

För att inte tårtbilden skall gå sönder, krackelera då du skär i tårtan så är det av stor vikt att du använder en mycket vass kniv.

Tårtbilder gjorda av sockerpasta

Tårtbilder gjorda av sockerpasta eller sk sugerpaste ska förvaras torrt och svalt i förpackningen som den levereras i. Lägg gärna tårtbilden nära en värmekälla  på ca 25-30 grader innan användandet, så att den blir mjuk och följsam

Visar 1 - 14 av 14 artiklar