Fri frakt vid köp över 499 kr
Snabb leverans inom 1-3 dagar

Latexballonger

För att bevara livslängden på ouppblåsta latexballonger ska de förvaras torrt, svalt och mörkt, inte i direkt solljus. Våra latexballonger är 100% naturligt nedbrytbara. Alla våra latexballonger kan fyllas med både luft och helium.

Folieballonger

Folieballonger har en självslutande ventil.

Fylls med fördel med helium. Tänk på att en ballong alltid är en ballong och att de aldrig tycker om vassa föremål, ta hand om din ballong med kärlek och ha så kul med den!

Helium expanderar när det blir varmt

Tänk därför på att inte förvara ballongerna i en varm bil, då kan de smälla på grund av att de sväller.

Helium komprimeras när det blir kallt

Ballongerna kan därför krympa och blir lite skrynkliga när de kommer ut i kyla eller om det är kallt där den förvaras. Så snart ballongerna kommer in i normal rumstemperatur igen så kommer dom att expandera och återfå sin vanliga storlek.

Hi-Float

Är en gel som används för att förlänga flygtiden på heliumfyllda latexballonger. Med Hi-Float och helium flyger ballongerna ca 4-5 dagar (förutsatt att man blåst ballongerna till sin fulla storlek)

HUR DU FYLLER DIN LATEXBALLONG RESPEKTIVE FOLIEBALLONG

Vi får ofta frågan om våra ballonger fungerar att fylla med helium, därför tänkte vi dela med oss av lite tips om vad du skall tänka på när du vill dekorera med ballonger på kalas. Alla våra latexballonger är av sk heliumkvalité vilket innebär att dom är av kraftig latex och tänkta att fungera tillsammans med helium. Dock har alla latexballonger små osynliga "hål", porer som släpper ut heliumet efter ca 6-8 timmar. För att få ballongerna att flyga längre så behöver man därför sk hi float som är en geggig smet som man lägger in i ballongen och som täpper till de små porerna. Med hjälp av hi float så får du ballongerna att flyga 3-4 gånger längre. Om du inte har tillgång till hi float är det därför viktigt att inte fylla ballongerna precis före kalaset börjar. Folieballonger flyger däremot upp till ett par veckor och dom behöver ingen hi float pga av att dom är helt täta.

Ballongbåge

En ballongbåge behöver inte vara svår att göra. Fyll 4 st ballonger med vanlig luft till samma storlek. Knyt ihop ballongerna 2 och 2, lägg dom sedan på varandra "2-orna" med knutarna på varandra diagonalt vrid om dom så dom fastnar på varandra och skapar en "4-a" alltså 4 ballonger som sitter fast i varandra. Gör sedan massor av "4-or" . På detta sätt skapar du en stapel av ballonger som sitter fast tillsammans . Ställning skapar du enkelt genom att tex köpa billiga plaströr (som används för el ) som du fäster i 2 parasollhållare av plast. Klä plaströret med dina 4-or av ballonger och du har snabbt en maffig och snygg ballongbåge! Se tips på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=Wd8YYwFIh7E

Enkel ballongbåge med helium

En enkel variant av ballongbåge är att du med hjälp av fiskelina knyter fast ett antal heliumfyllda ballonger och fäster båda ändarna av fiskelinan i tex bordets kortändor och ballongerna reser sig automatiskt som en båge över kalasbordet. Ett tips är att låta ett färgat ballongsnöre/presentsnöre fästas och krusas lätt vid varje ballong för snygg dekoration.

Heliumfyllda ballonger med tyll

Fyll snygga ballonger med helium och knyt fast tyll runt ballongen som sedan hänger ner ca 1,5 meter och sätt en sten eller annan ballongtyngd på tyllen som ligger på marken. Snyggt till bröllopet i kyrkgången eller vid entrén till kalaset! Du kan ha olika längd på tyllen för att skapa olika höjd. Snyggt och enkelt!

Genomskinlig ballong fylld med konfetti

Fyll en genomskinlig ballong med lite konfetti och fyll den sedan med helium, snyggt och mycket enkelt!