Tårtbild Pirater

Tårtbild Pirater

Tårtbild, av sugarpaste med fint motiv av cool pirat i härliga färger. En kul tårtbild att dekorera födelsedagstårtan med. Bilden är ca 16 cm i diameter och färdig att läggas på tårtan. Bilden förvaras torrt och svalt och är hållbar över ett år.

Välj mellan två olika motiv.

14 varor i lager

65,00 kr inkl.

Leverans inom 1-3 dagar Leverans inom 1-3 dagar
Säker betalning Säker betalning

Mer information

Ingredienser: stärkelse:E1422, E1412, maltodextrin, glycerin, socker, druvsocker, stabiliseringsmedel:E460i, E414, emulgeringsmedel: E435, E491, E471. Sötningsmedel: sucralos, konserveringsmedel: E330,E202, Färgämnen: E102, E122, E124, E132, E133, E171. Kan innehålla spår av nötter.
Glutenfri.

Att lägga tårtbild av oblat på en gräddtårta

Att lägga tårtbilden på grädde är jättebra och enkelt. Fukten ifrån grädden gör att oblaten blir mjukt. Du bör dock ej låta oblaten liggamer än fyra timmar på grädden för då kan den börja lösas upp och bilden försvinner. 
Oblaten "vecka" sig något i kanten. Det undviker du dock genom att spritsa grädde runt kanten på tårtbilden efter att du lagt den på tårtan. Då trycks kanterna ned på oblaten. Ju slätare underlaget är, desto bättre resultat får du. 

Tårtbilder av oblat på marsipan eller sockerpasta

Ska oblaten ligga på en tårta täckt med sugarpaste eller marsipan måste du ha gelatin under oblaten så att den blir våt och mjuk. Gelatin går att köpa som pulver eller blad och löses med vanligt vatten.  Anledningen till att det behövs gelatin är att sockerpasta och marsipan är torra och vätska behöver tillsättas för att bilden ska bli mjuk.

Gelatin kan även läggas ovanpå oblaten på din grädd-/sugarpaste-/marsipantårta för att få ett mera djup och finare glans i bildens färger.

Oblatbilder går även att lägga på glasstårta. Lägg på bilden 10 minuter innan servering. Använd mycket gelatin både under och uppe på bilden, då den inte hinner få fukt från glassen innan den smälter. Oblaten går ej att frysa, därför kan glassen inte ställas in i frysen igen efter att oblaten lagts på.

För att inte tårtbilden skall gå sönder, krackelera då du skär i tårtan så är det av stor vikt att du använder en mycket vass kniv.

Tårtbilder gjorda av sockerpasta

Tårtbilder gjorda av sockerpasta eller sk sugerpaste ska förvaras torrt och svalt i förpackningen som den levereras i. Lägg gärna tårtbilden nära en värmekälla  på ca 25-30 grader innan användandet, så att den blir mjuk och följsam