Är 60-årsdagen stundande? Eller fyller någon i din närhet snart 60 år? Att fylla jämnt är speciellt och för många lite extra viktigt att fira. Vi har allt du behöver för att göra din eller någon i din närhets 60-årsfest till den bästa möjliga. 

Pynt och dekoration till 60-årsfesten

En 60-årsfest kan vara storslagen eller sparsmakad, men fina dekorationer slår alltid rätt oavsett antal festgäster. Vimplar, ballonger med 60 år tryckt och girlanger är pynt som är enkla att sätta upp men ändå skapar en festlig känsla. Vi har många olika festtillbehör, både med siffran 60 på och mer neutrala. Att köpa dekorerade papperstallrikar och plastglas är även ett smart sätt att liva upp festen, och är dessutom skönt dagen efter när allt ska städas. Dock kan många av våra festdekorationer användas igen och passar utmärkt att ta fram nästa år eller ge vidare till nästa festfixare.

Fira 60-årsdagen med familjen

För många är det viktigt att ha familjen omkring sig vid ett födelsedagsfirande. Familjen kan innefatta de allra närmaste, men även omfatta vänner och mer avlägsen släkt. För vissa är vännerna i själva verket familjen och de som är viktigast att ha runt sig. När det vankas 60-årskalas kan det även vara kul att blanda familj och vänner med kollegor och gamla studiekamrater. Om det är många på 60-årsfesten som inte känner varandra sedan tidigare är ett tips att fixa namnlappar där det står vilken relation personen har till födelsedagsbarnet samt någon rolig fakta. Inte nog med att alla lär sig varandras namn, det kan även öppna upp till spännande samtalsämnen och få folk att upptäcka gemensamma intressen.

Däremot vill inte alla ha stora fester utan föredrar att fira sin 60-årsdag i lugn och ro med familjen. Detta behöver dock inte betyda att man inte kan göra 60-årsfesten speciell! Även vid en lugn middag är pynt och dekorationer något som livar upp och varför inte passa på att laga något extra gott? Att göra ett quiz med frågor om födelsedagsbarnet är tips på en rolig aktivitet som lämpar sig bra när man är lite färre personer, liksom sällskapsspel och charader.

Spex – 60-årsfest

Vissa vill spexa till det ordentligt på sin 60-årsfest och vad passar då inte bättre än att välja ett roligt tema till festen? Vid val av tema är det viktigt att tänka på att alla ska kunna ta till sig det och det är även bra med teman som går att lägga på olika nivåer. Vissa gillar att klä ut sig från topp till tå, medan andra kanske känner sig mer bekväma med en liten detalj. Tips på enkla teman som alla kan ta del av är bokstäver och färger, eller varför inte ha 60-tals tema på din 60-årsfest? Pynta festplatsen i enlighet med temat och bjud på mat och snacks som hör till.

Andra tips för en spexig 60-årsfest är att ha en bar, en DJ eller en fotoautomat. Beroende på festens storlek och din budget kan det vara kul att hyra en fotograf som dokumenterar kvällen eller ha ett liveband som spelar dina favoritlåtar. Glöm inte bort att be vänner och familj om hjälp med planering, dekorering och inköp. Människorna runt dig är ofta fulla av 60-årsfest-idéer och många är nog mer än villiga att ställa upp för att du eller någon du håller kär ska få en 60-årsfest värd att minnas!

Visar 1-100 av 247 objekt