Att skapa ett kalas med låg budget

Att skapa ett kalas med låg budget

- Kategorier: Default Rss feed

Det är inte säkert att du är villig att betala tre månaders hyra för att få igång festen. Och vi klandrar dig inte. Det är trots allt bara för en dag, och det är över innan du hinner säga "dags för fest!". Men det betyder inte att det inte kan bli minnesvärt eller speciellt. Faktum är att du med några knep här och där kan ordna den bästa festen i stan utan att råna banken.

Håll det till VIP:s 

Låt oss vara ärliga: behöver du verkligen bjuda in din granne från tre dörrar längre ner eller hela ditt barns skolår? Förmodligen inte. Fler huvuden betyder mer pengar, så försök att hålla det till dina närmaste och käraste. 

Fira någonstans där det är gratis

Glöm det stora leklandet och dyra lokalerna - ditt hem, din trädgård eller till och med en offentlig park är utmärkta kostnadsfria sätt att fira. Med lite dekorationer här och där kan du göra ditt rum festdugligt på nolltid. 

Hitta budgetvänliga REA dekorationer 

Det är dags att bli sparsam. Prenumerera på nyhetsbrev, håll utkik efter reor och se alltid till att kolla efter rabattkoder när du handlar dekorationer på nätet. Topptips: Välj tidlösa dekorationer i enkla färgpaletter som fungerar vid alla tillfällen så att du kan använda dem fest efter fest. Ditt bankkonto kommer att tacka dig senare. 

Eller gör dina egna 

Om du är särskilt händig med kartongpapper och en dekorationskniv kan du naturligtvis alltid tillverka dina egna dekorationer. Bunting är ett bra ställe att börja på eftersom det är relativt enkelt att göra och alltid lyckas förvandla ett rum från vanligt till festligt. 

Glöm den tjusiga maten

Ingen kommer ändå att minnas din fest för de överdådiga hummerrullarna eller de djävulska äggens aptitretare. Så skippa den tjusiga maten och håll dig till billiga och glada chips, smörgåsar och annan traditionell fingermat. 

Ett annat roligt och sparsamt sätt att servera snacks är att be varje gäst att ta med sig en maträtt. Du kan basera det på ett tema, till exempel mexikanska rätter, deras signaturrätt eller till och med en matlagningstävling i stil med Bake Off! Det är ett smart sätt att få alla involverade och innebär att du kan spara pengar (och tid) på att förbereda menyn! 

Köp din servis i stor skala 

Vi har gjort det enklare (och billigare) än någonsin att duka upp snacksbordet med våra kalaspaket. De innehåller bland annat papperstallrikar, muggar och servetter och har en rad olika teman som passar din fest. Välj bland småbarnsvänliga mönster som enhörning och skogsdjur eller håll det klassiskt med regnbågs- och färgglada teman. 

Återanvänd och upprepa 

Innan du köper dina festprylar bör du tänka på deras livslängd. Är det tillverkat av robust material? Kommer det att överleva lite tuffare förvaring? Om så är fallet är det en bra investering som du kan återanvända på många fester framöver (och spara på dina surt förvärvade pengar).

Dela detta innehåll