Hur man gör dinosaurie party hattar

- Kategorier: Default Rss feed

För de här dinosauriepartyhattar behöver du:

Du behöver följande: Partyhattar i olika färger.

Färgat kartong

Sax

Lim eller tejp

Skär ut din dinosaurierustning

Mät längden på din partyhatt och skär sedan ut en lång rektangel av ditt färgade kort med en bredd på cirka 5 cm och samma längd som din hatt. Dra en linje i mitten av rektangelns längd och skär en sicksacklinje längs ena sidan genom att skära ut trianglar som når mitten.

Släng inte de små trianglarna i papperskorgen! De är perfekta för barnens pyssel som mosaik och kan komma till nytta senare!

Välj din färgkombination

Nu är det dags att blanda och matcha dina färger! Färger som är motsatta till varandra på färghjulet ser bra ut tillsammans, till exempel orange och blått eller lila och gult. Vi höll oss till motsatser förutom en rolig blandning av rött och rosa. Om du involverar de små kan de välja sina favoritfärger att bära på festen!

Sätt ihop din dinosauriehatt

Det här är den svåra delen, så vuxenhjälp kommer definitivt att behövas. För att sätta ihop din dinosauriehatt måste du först plocka isär den utan att den går sönder! Ritsa sedan din dinosauriehatt längs mitten där du tidigare drog linjen och vik dina trianglar över.

När du har gjort detta måste du tejpa eller limma din dinosauriepansar på insidan av den yttre kanten på din hatt, detta kommer förmodligen att vara kanten med kortfliken eftersom den sitter på utsidan. Klipp av fliken och se till att du klistrar fast rustningen så att piggarna pekar utåt och resten av rustningen sitter fast på hatten. När du tittar på din hatt ska du bara kunna se pälsens spikar. Till sist ska du föra den andra kanten av partyhatten runt och tejpa, häfta eller limma ihop båda sidorna.

Om den här delen låter lite förvirrande, tveka inte att lämna en kommentar så kan vi hjälpa dig! Lycka till!

Dela detta innehåll