Hos oss på Partytajm hittar du spel för barn som passar alla smaker och åldrar, från de allra minsta till de större barnen. Utgå från vilken åldersgrupp barnet i fråga tillhör och fundera sedan på om det ska vara ett spel med ett pedagogiskt tema, ett klassiskt brädspel eller något mer finmotoriskt utmanande som plockepinn? 

Barnspel är en populär och uppskattad present som fungerar både som lek, underhållning och för aktivt lärande av olika slag. För de lite yngre passar det utmärkt att ge bort ett spel för barn som är uppbyggt kring barnens favoritkaraktär såsom Pippi Långstrump, Babblarna eller kanske någon kär Disney-figur.

Pedagogiska spel för barn 

Det finns många pedagogiska barnspel idag som är anpassade för olika åldrar och kunskapsnivåer. Spelen är uppbyggda på ett roligt och pedagogiskt sätt som stimulerar och inspirerar barn att vilja lära sig mer. Några exempel är de klassiska Memory-spelen där man övar sitt visuella minne, räknespel av olika slag, spel där man lär sig klockan, bokstavsspel för att lära sig alfabetet, ”lära sig läsa”-spel samt olika slags ordspel.

Frågespel för barn är också populärt och ett bra sätt för att lära sig nya saker på ett otvunget sätt. Lärande ska vara kul! Att spela barnspel tillsammans är både roligt och socialt, och ett sätt att samla familjen kring en enkel och trivsam aktivitet.

Barnspel som uppmuntrar till rörelse

Om du har barn med mycket spring i benen kan ett barnspel som inkluderar rörelse vara ett bra alternativ. För många barn blir en lång match svår att uthärda, det går inte att sitta still så länge trots att det är spännande! Med spel som uppmuntrar till rörelse får både du och barnen in lite vardagsmotion i leken samtidigt som det lär leda till många glada skratt.

Strategiska spel för barn

Strategispel lämpar sig väl för barn i alla åldrar. Här handlar det i hög grad om att anpassa svårighetsgraden efter den enskilde individen. I strategiska spel lär man sig att förutse sin motspelares drag, skydda sig mot ”fällor” och planera flera drag i taget. Många tror att det här är för svårt för yngre barn, men det är bra träning för hjärnan att försöka kalkylera kommande drag hos motståndaren och planera de egna kommande dragen i flera steg. Kom ihåg – övning ger färdighet!

Plockepinn
  • −50%
  • −50%

Plockepinn

Förutom spel för barn har vi allt som behövs för olika kalas. Allt från Pippi kalas till Babblarna kalas

14,50 kr 29,00 kr
Visar 1-16 av 16 objekt